Особистий кабінет виборця - перший крок до електронного голосування

22.10.2015

В рамках роботи інформаційно-просвітницької кампанії «Кожен голос важливий» регіональні представники «Центру підтримки громадських ініціатив» Чернігівської області провели ряд зустрічей із молоддю, студентами ВНЗ на тему «Перевір свої дані в Державному реєстрі виборців». Мета зустрічей  - активізація та заохочення студентів, особливо тих, хто голосує вперше,  прийти 25 жовтня на виборчі дільниці та здійснити своє волевиявлення. Також мета це інформування молоді щодо потужного нового он-лайн ресурсу - Особистого кабінету виборця, завдяки якому перевірити себе у спису виборця можливо просто зі своїх мобільних пристроїв відправивши запит на сайті drv.gov.ua

   Для більшості учасників зустрічей це буде перше голосування на цих місцевих виборах, тому вкрай важливо проявити свою активну громадянську позицію та прийти на дільницю. Для того, щоб ваші дані були внесені до ДРВ необхідно всього лиш витратити не більше 1 хвилини й направити електронний запит на уточнення інформації в особистому кабінеті виборця. Максимум через день всі отримають відповідь на вказану електронну адресу з усією необхідною інформацією. Особистий кабінет виборця – це перший крок до електронного врядування, а отже й до якісних змін у суспільстві. Кожен голос важливий, і якщо є можливість пильнувати власний голос, то варто нею скористатися, – до такої думки прийшли учасники заходу.

   В рамках кампанії «Кожен голос важливий» вже відулись в Чернігові та Чернігівській області круглий стіл , метою якого було обговорення новацій та недоліків Закону України «Про місцеві вибори» у частині списків виборців, існуючих проблем зворотного зв’язку між виборцями, які виявили неточності у списках виборців, дільничними виборчими комісіями та органами ведення Державного реєстру виборців;  інформаційні зустрічі з представниками ДРВ з роздаванням інформаційних матеріалів, розповсюдження плакатів та брошур «Місцеві вибори 2015: що потрібно знати виборцю», ведеться робота  у соцільних мережах, ін.

   Кампанія «Кожен голос важливий» реалізовується в рамках проекту «Підвищення рівня прозорості державного реєстру виборців України» в партнерстві з Міжнародним Республіканським Інститутом за фінансової підтримки уряду Канади та впроваджується за участю департаменту міжнародних справ, торгівлі та розвитку. Основною метою кампанії є інформування громадян щодо реалізації їх виборчих прав, роботи Державного реєстру виборців та дільничних виборчих комісій зі списками виборців, перевірки та уточнення персональних даних в списках виборців напередодні виборів 2015. Кампанія покликана сприяти інформаційній просвіті виборців стосовно особливостей виборчого законодавства та можливостей реалізації свого права на вільне волевиявлення.

 

 

Made by WebProduction