Чернігівці роздавали поради народним обранцям

20.03.2012

 

З грудня коаліція виборчих ініціатив «ДЗВІН» розпочала інформаційно-просвітницьку роботу. Мета кампанії провести роз’яснювальну роботу серед виборців щодо новацій виборчого законодавства задля забезпечення реалізації виборчих прав громадян та широкого інформування населення. Важливим елементом кампанії є проведення вуличних акцій «Порадь депутату щодо виборчого законодавства». Основними завданнями акції є інформування громадян про хід підготовки до виборів, новації виборчого законодавства та підвищення їх мотивації до участі у виборчому процесі.

Аби з'ясувати як громадяни ставлять до зміни законодавства та формування порад депутатам стосовно їхньої діяльності, по всій Україні проводиться опитування 12000 виборців. Днями до цієї акції долучилися і чернігівці. Представники всеукраїнської організації "Центр підтримки громадських ініціатив» провели біля “Мегацентру” опитування городян в рамках акції «Порадь депутату».  На запитання "Щоб ви порадили депутатам щодо вдосконалення виборчого законодавства?" найбільш типовими були наступні відповіді:

ñ    Зняти недоторканість;

ñ    Не змінювати законодавство кожен раз під себе;

ñ    Не допускати до балотування кандидатів, які не зарекомендували себе на попередніх посадах як чесна та порядна людина;

ñ    Заборонити перехід кандидатів із однієї фракції у іншу;

ñ    Виконання прийнятого;

ñ    Зменшити кількість депутатів ВРУ;

ñ    Відмовитись від партійного списка та балотуватись за мажоритарною системою;

ñ    Додати механізм відкликання депутата;

ñ    Зробити двопалатний парламент.

Під час акції волонтери коаліціїї роздававали інформаційно-просвітницькі матеріали «Що потрібно знати виборцю на виборах до Верховної Ради». Результати громадського опитування будуть узагальнені та використані для вироблення пропозицій щодо внесення змін у виборче законодавство. Вони будуть представлені виборцям через місцеві ЗМІ.

 

Довідково: Коаліція виборчих ініціатив "ДЗВІН" Демократичне забезпечення виборчих ініціатив народу – об’єднання громадських організацій та активних виборців, яке було створене у березні 2011 року. Головна мета коаліції - спрямування зусиль на забезпечення захисту законних прав усіх учасників виборчого процесу та спостереження за дотриманням законодавства на виборах до Верховної Ради України, які відбудуться у жовтні 2012 року.

Реалізація інформаційно-просвітницької кампанії щодо змін виборчого законодавства України стала можливою завдяки сприянню Міжнародної фундації виборчих систем за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку.

Made by WebProduction